Ορεστιάδα: Νέο σκηνικό εργαλειοποίησης με λαθρομετανάστες σε νησίδα στήνουν οι Τούρκοι

Share:

Νέο σκηνικό εργαλιοποίησης λαθρομεταναστών, παρόμοιο με αυτό του περασμένου καλοκαιριού στην περιοπχή Αμορίου-Κισσαρίου Σουφλίου,  στήνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με διακινητές και ΜΚΟ, αυτή την φορά στα Μαράσια Ορεστιάδας.

Προτάσσοντας μικρά παιδιά και γυναίκες, όπως είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο με τα γνωστά fake news για τη “νεκρή Μαρία” που συγκεκριμένα ΜΜΕ του εξωτερικού με επικεφαλής το Spiegel αλλά και ελληνικά με πρώτη την “Εφημερίδα των Συντακτών” είχαν χρησιμοποιήσει, έτσι και τώρα στα Μαράσια προσπαθούν να κάνουν το ίδιο. Όπως έγραψε την Παρασκευή το Evros-news.gr, περίπου 80 λαθρομετανάστες βρέθηκαν σε νησίδα του ποταμού Έβρου που είναι επί τουρκικού εδάφους, στο χωριό Μαράσια της Ορεστιάδας. Τους βλέπουν μάλιστα οι κάτοικοι αφού η απόσταση δεν είναι περισσότερο από 50 μέτρα. Δεν μπορούν να περάσουν όμως στην Ελλάδα, γιατί το ποτάμι εκεί είναι βαθύ και χρειάζονται βάρκα που δεν τοιυς έδωσαν φαίνεται οι διακινητές.

Η παρουσία τους κινητοποίησε τους αστυνομικούς και οι Συνοριοφύλακες είναι από την πρώτη στιγμή εκεί σε επιφυλακή, μέχρι και σήμερα Κυριακή που οι δεκάδες λαθρομετανάστες παραμένουν και μόλις αντιληφθούν στην ελληνική πλευρά παρουσία δημοσιογράφων και τηλκεοπτικών συνεργείων αθηναϊκών καναλιών, σπρώχνουν στηντουρκική όχθη τα μικρά παιδιά και τα βάζουν να κλαίνε και να φωνάζουν. Μάλιστα σε σελίδα διακινητών και ΜΚΟ ανάρτησαν ΒΙΝΤΕΟ, όπου ένας Ιρακινός αναλαμβάνοντας τον ρόλο που είχε η περιβόητη “Μπάιντα” με τον ύποπτο ρόλο το περασμένο καλοκαίρι στα fake news περί “νεκρής Μαρίας” σε νησίδα του Αμορίου-Κισσαρίου, παίζει τον ρόλο του “αρχηγού” των λαθρομεταναστών που βρίσκονται σε νησίδα στα Μαράσια, πολύ κοντά στην Ελλάδα. Ο συνεργάτης μας Κώστας Θεοχαρίδης εντόπισε το ΒΙΝΤΕΟ αυτό και σας το παρουσιάζουμε:

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ξεκάθαρο ότι εντάσσεται σε μια νέα προσπάθεια εργαλιοποίησης λαθρομεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, αφού είναι ξεκάθαρο ότι οι υπηρεσίες της όχι απλά ανέχονται την δράση των λαθροδιακινητών, αλλά τους διευκολύνουν κιόλας. Όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες στη Νέα Βύσσα, με 138 αλλοδαπούς να περνούν σε ελληνικό έδαφος με τη βοήθεια της Στρατοφυλακής και ήδη βρίσκονται στο ΚΥΤ Φυλακίου. Στα Μαράσια για παράδειγμα και σε κοντική απόσταση από την βραχονησίδα, υπάρχει Τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο. Αποκλείεται να μην έγιναν αντιληπτοί τόσοι άνθρωποι, όπως συνένβη κιαι σε τρεις απανωτές διασώσεις λαθυρομεταναστών στην περιοχή του Πυθίου Διδυμοτείχου πριν λίγες ημέρες, όπου επίσης πολύ κοντά υπάρχει στρατιωτικό φυλάκιο των Τούρκων.

evros-news.gr

Previous Article

Η καμπάνια Turkaegean γιγαντώνεται

Next Article

Η ιστορική διαδρομή της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και το χρέος μας έναντι των Β/Ηπειρωτών