Ουκρανοί πιστοί ζητούν την ακύρωση της επίσκεψης του Π. Βαρθολομαίου

Share:

Οι «λαϊκοί» ελπίζουν ότι ο Ζελένσκι δεν θα αγνοήσει το αίτημα των πιστών UOC και θα ακυρώσει την πρόσκληση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη χώρα μας.

Η Δημόσια Ένωση «Λαϊκοί» ανακοίνωσε σχέδιο δράσης σε περίπτωση που ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Ζελένσκι παραβλέψει το αίτημα των πιστών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να ακυρώσει την πρόσκληση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την 30ή επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και ο επικεφαλής του Φαναρίου έρθει ακόμα στη χώρα μας. Έκκληση προς τους πιστούς που δημοσιεύτηκε στη σελίδα των «Λαϊκών» στο Facebook λέει ότι σε αυτήν την περίπτωση, εκπρόσωποι της δημόσιας ένωσης θα ζητήσουν προσωπική συνάντηση με τον επικεφαλής του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Συγκεκριμένα, οι «Λαϊκοί» ελπίζουν ότι ο Ζελένσκι θα λάβει αρκετές πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος των αντιεκκλησιαστικών νόμων και θα ανταποκριθεί όπως απαιτείται από τη θέση του ως εγγυητή του Συντάγματος και απλώς από την ανθρώπινη συνείδησή του. Ωστόσο, παραδέχονται επίσης ότι «ο Πρόεδρος μπορεί να αισθάνεται άβολα μπροστά σε έναν ξένο επισκέπτη, ο οποίος είναι ανεπιθύμητος για τους περισσότερους Ουκρανούς».

Και αν, ωστόσο, ο επικεφαλής του Φαναρίου έρθει στην Ουκρανία τον Αύγουστο, οι «Λαϊκοί» σκοπεύουν να του μεταφέρουν προσωπικά πώς νιώθουν πραγματικά οι Ορθόδοξοι Ουκρανοί για την χορήγηση Τόμου Αυτοκεφαλίας σε σχισματικούς, τι διώξεις των πιστών της UOC ακολούθησαν και ότι είναι συνεργός σε αυτά τα εγκλήματα.

«Ότι, χρησιμοποιώντας την ευλογία του, σε αντίθεση με το Σύνταγμα, οι αρχές παρεμβαίνουν σοβαρά στην εκκλησιαστική ζωή, παραβιάζουν την αρχή της ισότητας των ομολογιών και τα δικαιώματά μας. Τα δικαιώματα των εκατομμυρίων Ορθόδοξων Ουκρανών τους οποίους ονόμασε παιδιά του. Πρέπει να δει και να καταλάβει ότι η διάσπαση στην ουκρανική Ορθόδοξη κοινότητα έχει ενταθεί μόνο μετά την ιστορία με το Τόμο. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πρέπει να απαλλαγεί από ψευδαισθήσεις, εάν υπάρχουν. Και για να καταλάβει όλη την ευθύνη του», συνόψισαν οι «Λαϊκοί».

spzh.news

Previous Article

Dollars, dollars, dollars…

Next Article

Ο Επιφάνιος είναι παράνομα επικεφαλής της OCU