Πραγματοποιήθηκε διάσκεψη αφιερωμένη στη συζήτηση της κατάστασης στην Ουκρανία

Share:

Στις 10 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική κατοικία στην ιερά μονή Αγίου Δανιήλ στη Μόσχα υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου διάσκεψη αφιερωμένη μεταξύ άλλων και στην ανάπτυξη σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους στην Ουκρανία.

Οι μετέχοντες στη συζήτηση εξέφρασαν σοβαρή ανησυχία εξαιτίας της συνεχίσεως των απηνών διωγμών των πιστών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Ιδιαιτέρως τονίσθηκε ότι για πρώτη φορά με απόφαση του κράτους στους σχισματικούς παραχωρήθηκε η δυνατότητα να τελέσουν «ακολουθία» την ημέρα των Χριστουγέννων στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου. Παραλλήλως, ο Μακαριώτατος μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος δεν είχε τη δυνατότητα να προεξάρχει της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον χώρο της μονής.

Σημείο της υπερβολικά έντονης πιέσεως στους πιστούς ήταν οι πληροφορίες για την «αναστολή υπηκοότητας» σειράς ιεραρχών της Ουκρανικής Εκκλησίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να απειλήσει ακόμη σε δεκάδες από αυτούς.

Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βοσκρεσένσκ Διονύσιος, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ Β. Λεγκοΐντα, ο σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ και ο Α’ αναπληρωτής του προέδρου του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ Α. Σιπκόφ.

mospat.ru

Previous Article

Έκαψαν ναό στην Ουκρανία επειδή ο εφημέριος αρνήθηκε να υποταχθεί στον Επιφάνιο

Next Article

Κληρικός UOC προειδοποίησε για την επικείμενη κατάληψη του καθεδρικού ναού της Οδησσού