Μια εκδήλωση με μουσική της δεκαετίας του 1980 στον Καθεδρικό Ναό του Καντέρμπουρι προκάλεσε έντονη κριτική από Βρετανούς Χριστιανούς.
Μια «σιωπηλή ντίσκο» με μουσική από τη δεκαετία του 1980 πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Εκκλησίας της Αγγλίας στο Καντέρμπουρι στις 15 Αυγούστου 2026, αναφέρει η Christian Today .
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρεία Silent Discos in Incredible Places και αποτελούνταν από δύο συνεδρίες διάρκειας δυόμισι ωρών η καθεμία. Μια παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εκεί το 2024 και πυροδότησε μια αίτηση εναντίον της, η οποία συγκέντρωσε περισσότερες από 2.000 υπογραφές.
Ο ανώτερος ανταποκριτής του Βατικανού στο National Catholic Register, Έντουαρντ Πέντιν, επέστησε την προσοχή στο τελευταίο γεγονός, σημειώνοντας ότι ο Καθεδρικός Ναός του Καντέρμπουρι είναι ένας τόπος ιδιαίτερης αγιότητας τόσο για τους Προτεστάντες όσο και για τους Καθολικούς. Ο Πέντιν τόνισε επίσης ότι η ντίσκο έλαβε χώρα την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Ο Tim Dieppe, επικεφαλής της Christian Concern, έγραψε στο X: «Η εκκλησία δεν πιστεύει πλέον στην ελκτική δύναμη του ευαγγελίου και καταφεύγει αντ’ αυτού στην κοσμική μουσική». Ο χριστιανός σχολιαστής Adrian Hilton περιέγραψε αυτό που συνέβη ως «βεβήλωση ενός ιερού χώρου».
Το Silent Discos in Incredible Places διαφημίζει αυτήν τη στιγμή παρόμοιες εκδηλώσεις στο Beverley Minster, στον Καθεδρικό Ναό του Σέφιλντ, στον Καθεδρικό Ναό του Χέρεφορντ, στον Καθεδρικό Ναό του Τσέστερ, στον Καθεδρικό Ναό του Έλι, στον Καθεδρικό Ναό του Σόλσμπερι, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Όλμπανς και στον Καθεδρικό Ναό του Τρούρο.




