Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ

Share:

Πριν από τη συνάντηση τα μέλη της Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) προσευχήθηκαν στη Θεία Λειτουργία.

Στις 12 Μαΐου 2022, ξεκίνησε μια συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στην κατοικία του Προκαθήμενου της UOC στο έδαφος της Λαύρας της Ιεράς Κοιμήσεως Κιέβου-Πετσέρσκ σύμφωνα με το Τμήμα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του UOC .

Της συνεδρίασης προήδρευσε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος.

Πριν από τη συνάντηση, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος και τα μέλη της Συνόδου προσευχήθηκαν στη Θεία Λειτουργία στον ναό προς τιμή του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στην κατοικία του Προκαθήμενου στην περιοχή της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ. Μητροπολίτης Boryspil και Brovary Αντώνιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, οι ιεράρχες έθεσαν έκκληση για ειρήνη στην ουκρανική γη, τη δύναμη και τον στρατό της και ο Κύριος να ελεήσει τον ουκρανικό λαό, να σώσει όσους βρίσκονται σε απόγνωση και έχασαν τα σπίτια τους και να ευλογήσει τους ανθρώπους καλής θέλησης. που βοηθούν όσους έχουν ανάγκη.

Νωρίτερα, το UOC ανέφερε ότι την Ημέρα της Νίκης, ο Προκαθήμενος του UOC προσευχήθηκε για όσους πέθαναν κατά τα χρόνια του πολέμου .

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου σημείωσαν ότι η απόφαση για την απαγόρευση του UOC αποτελεί πράξη εθνικής αυτοκτονίας.

Η δήλωση της Ιεράς Συνόδου του UOC σημειώνει ότι τα γεγονότα υποκίνησης θρησκευτικού μίσους και εγκληματικών ενεργειών κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στο έδαφος περιέχουν σημάδια δολιοφθοράς και είναι αποτέλεσμα λανθασμένης θρησκευτικής πολιτικής κατά την προεδρία του Ποροσένκο και η καταστροφική ιδεολογία της λεγόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Αυτό αναφέρει το Τμήμα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του UOC .

«Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε ανησυχία ότι, παρά τις σοφές και ισορροπημένες εκκλήσεις του Προέδρου της Ουκρανίας και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν συχνές περιπτώσεις υποκίνησης μίσους και διχόνοιας για θρησκευτικούς λόγους. Αντί να ενώσει τον λαό στην προσπάθεια για τη νίκη και την αποκατάσταση της ειρηνικής ζωής, ένα εσωτερικό, θρησκευτικό μέτωπο φουντώνει στη χώρα. Έτσι, μια ομάδα Λαϊκών Βουλευτών της Ουκρανίας, με τραβηγμένες και εσκεμμένα ψευδείς κατηγορίες, υπέβαλε νομοσχέδια στο Άνω Βουλή της Ουκρανίας για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων της Εκκλησίας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Σύνοδος σημείωσε επίσης ορισμένες περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, όταν οι τοπικές αρχές λαμβάνουν παράνομες αποφάσεις να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν τις δραστηριότητες των τοπικών θρησκευτικών κοινοτήτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ήταν ακριβώς τέτοιες δραστηριότητες της προηγούμενης κυβέρνησης και της OCU που έγιναν ένας από τους λόγους για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία. Πιστεύουμε ότι οι εγκληματικές ενέργειες κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας έχουν σημάδια ανατρεπτικών και δολιοφθορών και είναι αποτέλεσμα της αδράνειας της Κρατικής Υπηρεσίας της Ουκρανίας για την Εθνοπολιτική και την Ελευθερία της Συνείδησης, που έχει σχεδιαστεί για τη ρύθμιση των διαθρησκευτικών σχέσεων στην Ουκρανία. Θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια απαγόρευσης των δραστηριοτήτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Οποιεσδήποτε αποφάσεις για την απαγόρευση της Εκκλησίας μας και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των πιστών της είναι εγκληματικές και παραβιάζουν το Σύνταγμα της Ουκρανίας. Τέτοιες ενέργειες μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως πράξη εθνικής αυτοκτονίας, γιατί στρέφονται εναντίον εκατομμυρίων πολιτών της Ουκρανίας», αναφέρουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Όπως έγραψε η UOJ, οι πηγές μας λένε ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου , η «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη» του Πέτρο Ποροσένκο ήταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πίσω από το αντιεκκλησιαστικό κίνημα σε ορισμένες πόλεις .

spzh.news

Previous Article

Αλβανία -Βεβήλωση σε εκκλησιαστικά ιερά

Next Article

Κανένας νόμος Ουκρανίας δεν δίνει στις αρχές δικαίωμα να απαγορεύσουν την Ουκρανική Εκκλησία