Το κόμμα του Ποροσένκο κάλεσε σε δήμευση περιουσίας των κοινοτήτων της Ουκρανικής Εκκλησίας

Share:

«Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη» αναφέρει ότι η Ι.Σ. UOC δεν καταδίκασε επιθετικότητα της Ρωσίας και η Εκκλησία πρέπει να «εξοντωθεί» με σύλληψη και περαιτέρω κατάσχεση περιουσίας

Το πολιτικό κόμμα του Πετρό Ποροσένκο «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη» απαιτεί την επιβολή κυρώσεων κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τη δήμευση κεφαλαίων και περιουσίας όλων των κοινοτήτων και τμημάτων της, ανέφερε η «ΕΕ» σε ανακοίνωσή της στη σελίδα της στο Facebook.

Η ανακοίνωση του κόμματος υποστηρίζει ότι η Ιερά Σύνοδος της UOC στη συνεδρία της στις 12 Μαΐου 2022 δεν καταδίκασε την επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας. Με την κατάσχεση των λογαριασμών και της περιουσίας της κανονικής Εκκλησίας στο κόμμα του Ποροσένκο θέλουν «να εξαφανίσουν τις απειλές που σχετίζονται με τη χρήση (σ.σ. της UOC)… για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας».

Στην «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη» πιστεύουν ότι η δήμευση περιουσίας και άλλα μέτρα για την εκκαθάριση της UOC αποτελούν μια «πατριωτική θέση» που θα «διασφαλίσει την ενότητα της ουκρανικής κοινωνίας και του κράτους».

Νωρίτερα, η Σύνοδος της UOC σημείωσε ότι οι εγκληματικές ενέργειες κατά της Εκκλησίας είναι συνέπεια της πολιτικής του Ποροσένκο.

spzh.news

Previous Article

Αυτοκεφαλία ζητά ο Πενταρόφσκι από το Φανάρι

Next Article

Πατριάρχης Κύριλλος: Το ποίμνιό μας βρίσκεται και στη Ρωσία και στην Ουκρανία και προσευχόμαστε θερμώς για την αποκατάσταση της ειρήνης