800.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βερολίνο κατά των μέτρων λόγω της “μαϊμού πανδημίας” του κορωνοϊού

Share:

800.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βερολίνο το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων που επιβλήθηκαν στη Γερμανία λόγω της “μαϊμού πανδημίας” του κορωνοϊού, με ευθείς αναφορές στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αριστεροί, δεξιοί, φιλελεύθεροι, νομιμόφρονες οικογενειάρχες και ακτιβιστές κατά του εμβολιασμού, βρέθηκαν όλοι μαζί. Εθεάθη ακόμη και η μαύρη-λευκή-κόκκινη αυτοκρατορική σημαία της Γερμανίας.

Οι διαδηλωτές χόρεψαν και τραγούδησαν το «We Will Rock You» των Queen. Υπήρχαν πλακάτ με το σύνθημα “Κάνουμε θόρυβο επειδή κλέβετε την ελευθερία μας!” και “Αρχίστε να σκέφτεστε! Μην φοράτε μάσκα!».

Οι διαδηλώσεις ακολούθησαν μετά από κάλεσμα του Michael Ballweg, επιχειρηματία και πολιτικού αουτσάιντερ που έχει οργανώσει παρόμοιες συγκεντρώσεις στη Στουτγάρδη και πάει και για δήμαρχος της νοτιοδυτικής πόλης. Η αστυνομία υπέβαλε καταγγελία εναντίον του, για την αποτυχία του να εξασφαλίσει ότι οι διαδηλωτές θα φορούσαν μάσκες και θα κρατούσαν αποστάσεις.

Οι συστημικοί πολιτικοί επέκριναν τους διαδηλωτές, με πρώτη τη σοσιαλδημοκρατική Σάσκια Έσκεν να τους αποκαλεί “covidiots” (κορωνο-άμυαλοι).
«Όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας, αλλά θέτουν σε κίνδυνο τις επιτυχίες μας ενάντια στην πανδημία», έγραψε στο Twitter η Έσκεν, το κόμμα της οποίας συνεργάζεται με τον συνασπισμό της Άγκελας Μέρκελ.

Στην Γερμανία τούς παραμυθιάζουν και πάλι, όπως γίνεται κι αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, ότι ξανά αυξήθηκαν τα κρούσματα και ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι νοσούν από COVID-19 ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 1.000. Οι περισσότεροι βέβαια Γερμανοί έχουν ήδη σεβαστεί τα μέτρα που περιλαμβάνουν τη χρήση μασκών σε καταστήματα, ενώ η κυβέρνηση μόλις πρόσφατα επέβαλε υποχρεωτικά τεστ για τους τουρίστες που επιστρέφουν από επικίνδυνες χώρες.

Όπως και στην Ελλάδα, έχουν και στην Γερμανία τις συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις τους, “τρεις τέσσερις, οι ίδιοι και οι ίδιοι, δικοί τους λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι” δήλωσε ο διαδηλωτής Πίτερ Κονζ. Εκείνοι που έχουν διαφορετικές απόψεις, και είναι πολλές δεκάδες στον πλανήτη, και μεγαλύτερα “κεφάλια”, “σιωπούν, λογοκρίνονται ή δυσφημίζονται ως υπερασπιστές θεωριών συνωμοσίας”.

triklopodia.gr

Previous Article

Ἡγούμενος Ἱ. Μ. Τατάρνης: «Ἡ Unesco δὲν ἔχει καμία δυνατότητα νὰ παρέμβει»

Next Article

Γνωστικὴ προσέγγισις τοῦ Θεοῦ