«Κατά μέσο όρο 10 παιδιά χάνουν ένα πόδι κάθε μέρα στη Γάζα.. » Η UNICEF εκτιμά ότι 1000 παιδιά έπρεπε να ακρωτηριαστούν από τις 7 Οκτώβρη κάποιες φορές χωρίς αναισθησία σύμφωνα με Π.Ο.Υ.
Επίσης 10.000 γυναίκες Παλαιστίνιες σκοτώθηκαν η πιο μαζική γυναικοκτονία του αιώνα..
“La situation est critique et il faut un cessez-le-feu.”
À Gaza, les besoins en alimentation et en médicaments ont explosé. Selon ses ONG, 10 enfants perdent une jambe chaque jour.
Au côtés d’@HI_france et l’@UNICEF, ce soir dans #EnvoyéSpécial⏯ https://t.co/5zzcTJwrpG pic.twitter.com/DYswErn36h
— Envoyé spécial (@EnvoyeSpecial) April 18, 2024
Πληροφορίες από dimpenews.com
Βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη του παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ
Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στο σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την «αποδοχή του κράτους της Παλαιστίνης ως μέλους των Ηνωμένων Εθνών».
Η πρόταση που υπέβαλε η Αλγερία στη Γενική Συνέλευση με την οποία προτείνεται η ένταξη του Κράτους της Παλαιστίνης στην ένταξη του ΟΗΕ έλαβε 12 ψήφους υπέρ, μία ψήφο κατά και δύο αποχές.
Για να γίνει δεκτή μια χώρα στον ΟΗΕ, πρέπει πρώτα να λάβει θετική σύσταση από το Συμβούλιο Ασφαλείας, δηλαδή τουλάχιστον εννέα από τις 15 ψήφους υπέρ και κανένα βέτο από οποιοδήποτε μόνιμο μέλος, και στη συνέχεια να εγκριθεί από το Γενικό Συμβούλιο του ΟΗΕ στη συνέλευση με πλειοψηφία δύο τρίτων.




