Δημοκρατία: “Νόμιμοι όλοι οι Πακιστανοί στην Ελλάδα με χορήγηση βίζας”
Απίστευτο δώρο Μηταράκη στον μεγαλύτερο σύμμαχο της Τουρκίας – Επαίσχυντη συμφωνία για χορήγηση βίζας– Σήμα για να έρθουν κι άλλοι με απευθείας πτήσεις Ισλαμαμπάντ-Αθήνα.
Εν τω μεταξύ, πανηγύρια έχουν στήσει Πακιστανικά ΜΜΕ για την συμφωνία με την κυβέρνηση!
Πακιστανικό ΜΜΕ αναφέρει: ”Η Ελλάδα ανακοίνωσε να δώσει 5ετή βίζα στους Πακιστανούς”.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, Νωρίτερα, ο κ. Μηταράκης είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Πακιστανών Πολιτών στο Εξωτερικό και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Muhammad Ayub Afridi. Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και Πακιστάν στους τομείς της νόμιμης μετανάστευσης, αλλά και της καταπολέμησης των παράνομων αφίξεων στην Ελλάδα.
Συγκλίνοντας στις ανωτέρω επιδιώξεις, οι Υπουργοί Ελλάδας και Πακιστάν υπέγραψαν Κείμενο Διακήρυξης Προθέσεων για την θεσμοθέτηση τεχνικών συνομιλιών μεταξύ των δύο Υπουργείων, καθώς και για τη σύναψη ενός μνημονίου συνεργασίας κατά το προσεχές διάστημα, που θα καλύπτει, αφενός θέματα νόμιμης μετανάστευσης και αφετέρου ζητήματα διευκόλυνσης των επιστροφών των παρανόμων μεταναστών.
Ο κ. Μηταράκης κάλεσε τον κ. Afridi να επισκεφθεί κατά τους προσεχείς μήνες την Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους.
Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Στόχος της Κυβέρνησης είναι η στήριξη της νόμιμης μετανάστευσης για κάλυψη αναγκών της ελληνικής οικονομίας, με παράλληλη καταπολέμηση των παράνομων αφίξεων και επιστροφή όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής. Προτάσσουμε στην νόμιμη μετανάστευση την εποχική εργασία έως 9 μήνες το χρόνο έναντι της μακροχρόνιας εγκατάστασης».
aftodioikisi.gr
«Ποιος πιστεύει ότι ο Πακιστανός που θα έρθει για 9μηνη εργασία δεν θα μείνει μόνιμα στη χώρα μας; Πιστεύω ότι δεν θα επιστρέψει κανείς πίσω», δήλωσε στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Υποναύαρχος ε.α Βασίλης Πολίτης αναφερόμενος στις επαφές Μηταράκη σε Πακιστάν και Μπανγκλαντές.
«Αυτό που δεν έθιξε ο κος Μηταράκης είναι τι θα γίνει με τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα. Αυξάνουμε νόμιμα μια κοινότητα εις βάρος της Ελληνικής, μια χώρα η οποία δεν είναι φίλη. Σε συνδυασμό με τις υπέρ δομές που δημιουργούμε, σε δέκα… είκοσι χρόνια το μουσουλμανικό στοιχειό θα είναι τόσο έντονο που τα παιδιά τους θα είναι περισσότερα από τα ελληνόπουλα» είπε χαρακτηριστικά ο κος Πολίτης.
Αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις των Τούρκων. Από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο οποίος συνέκρινε τους Ελληνες με τους Ταλιμπάν μέχρι το απίστευτο πάρτι στην Παναγία Σουμελά.“Εμείς ωστόσο, διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας” συμπλήρωσε.
Τέλος μίλησε για την Ρωσο-ουκρανική κρίση και για τον ρόλο διαμεσολάβησης της Ελλάδας.
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:
focusfm.gr




