Η Ρωσία δαπανά 2,5 δις δολάρια για την κατασκευή ορθόδοξων εκκλησιών

Share:

Λύσσαξαν στην κυριολεξία οι καλοθελητές της ειδησιογραφίας, επειδή στη Ρωσία δαπανούνται τεράστια ποσά για την ανέγερση Ορθοδόξων Εκκλησιών, ενώ, όπως διαμαρτύρονται, υπάρχουν ανάγκες για σχολεία και νοσοκομεία. Δυστυχώς δεν μπορούν να καταλάβουν ότι με την ανέγερση κάθε Ορθόδοξης Εκκλησίας ανεγείρεται ταυτόχρονα ένα σχολείο και ένα νοσοκομείο. Βέβαια αν τα χρήματα δίδονταν για ανέγερση τζαμιών σίγουρα δεν θα υπήρχε κανένα θέμα. Το αστείο δε της υπόθεσης είναι, ότι το ρεπορτάζ παραδέχεται ότι πάνω από το 90% των χρημάτων δεν προέρχεται από το κράτος αλλά από Εταιρείες και επιχειρηματίες. Δηλαδή ο κόσμος θέλει να φτιάξει Ορθόδοξες Εκκλησίες και έρχονται οι “μισθοφόροι” δημοσιογράφοι να μου πως θα ξοδέψουν τα χρήματα τους. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Από τον Paul Goble

Η Ρωσία ξοδεύει σήμερα 150 δισεκατομμύρια ρούβλια (2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για την κατασκευή ορθόδοξων εκκλησιών, ένα τεράστιο ποσό που είναι απαράδεκτο σε μια εποχή οικονομικής κακουχίας και το κλείσιμο χιλιάδων σχολείων και νοσοκομείων.

Οι αξιωματούχοι του ROC MP δήλωσαν ότι μια μεγάλη εκκλησία για 500 ενορίτες θα κοστίσει 250 έως 500 εκατομμύρια ρούβλια (τέσσερα έως οκτώ εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), ένα μικρό για 250 ενορίτες, 90 εκατομμύρια ρούβλια (1,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και χωριό 9,9 εκατομμύρια ρούβλια (150.000 δολάρια) ( newizv.ru/news/society/30-05-2019/ekonomika-hramostroitelstva-kto-i-kak-platit-za-duhovnye-skrepy ).

Τα χρήματα δεν προέρχονται από το κράτος εκτός από την περίπτωση της αποκατάστασης ορισμένων μεγάλων κτιρίων εκκλησίας. Περισσότερο από το 90% στην πραγματικότητα προέρχεται από επιχειρηματικά συμφέροντα και εισφορές, με πλούσιους ανθρώπους που επιδιώκουν να εδραιώσουν τη θέση τους στη ρωσική κοινωνία με την οικοδόμηση μιας εκκλησίας

Ο δημοσιογράφος Novyye izvestiya παραθέτει μερικές από τις μεγάλες εταιρείες και πλούσιους ανθρώπους που έχουν πληρώσει για την κατασκευή εκκλησιών, αλλά σημειώνει ότι περίπου το ήμισυ των εισερχόμενων χρημάτων δίνεται ανώνυμα, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το πόσο ιδιωτικό είναι αυτό.

eurasiareview.com

Previous Article

Συλλειτουργοῦν μὲ λαϊκούς! Διχάζουν τὴν Ἐκκλησίαν τῆς Ἑλλάδος

Next Article

Η λύση του « άλυτου αινίγματος της θρησκείας»

Διαβάστε ακόμα