Βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλης εθνικής ήττας στο Αιγαίο!

Share:

O καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Κώστας Γρίβας μιλά με ξεκάθαρο τρόπο για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε στα ελληνοτουρκικά:

“Θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ενώπιον μιας πολύ μεγάλης εθνικής ήττας στο Αιγαίο και στα ελληνοτουρκικά γενικότερα”…

“Αυτό προέκυψε από μία σειρά παρανοϊκών αναγνώσεων του ελληνικού συστήματος εξουσίας… Η Τουρκία έχει ξεκάθαρη πολιτική ακρωτηριασμού του Αιγαίου, εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι απλά έχουμε κάποιες διαφορές με την Τουρκία”.

Ο κ. Γρίβας μιλά για “την απείθαρχη και ανυπάκουη” Τουρκία η οποία θέλει στην καλύτερη των περιπτώσεων να κάνει την Ελλάδα δορυφόρο της. Ένα ακόμη παράδοξο που επισημαίνει ο κ.Γρίβας είναι ότι παρά το γεγονός ότι η ελληνική στρατιωτική αποτροπή λειτούργησε το καλοκαίρι “φαίνεται ότι από κάπου προέκυψε κάποια διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιδράσει”…

Όλα αυτά τα αναφέρει ο κ.Γρίβας στα πρώτα κιόλας λεπτά της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας συνέντευξης του. Λέει πάρα πολλά ακόμη χωρίς περιστροφές και “στρογγυλέματα”.

Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι εκλεγμένος Αναπληρωτής Καθηγητής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όπου διδάσκει το μάθημα της «∆ιεθνούς Γεωγραφίας και Συστημικής Γεωπολιτικής Ανάλυσης των Σύγχρονων Οπλικών Τεχνολογιών».

∆ιδάσκει επίσης «Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή» στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως επισκέπτης καθηγητής και διαλέκτης διδάσκει στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και στη Σχολή ∆ιοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (Σ∆ΙΕΠ).

Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος του ερευνητικού τομέα για νέες αμυντικές τεχνολογίες στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Από το 1996 έως το 2004 ήταν διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

https://www.militaire.gr

Previous Article

«Προετοιμάζουν μακροχρόνια αἰχμαλωσία»

Next Article

Γιατί η πολιτική του κατευνασμού οδηγεί την Ελλάδα σε υποτέλεια