Δημοσκόπηση: Το 60% των αμερικανών ψηφοφόρων συμφωνεί ότι «η κλιματική αλλαγή έχει γίνει θρησκεία»

Share:

Με όλη την κλιματική προπαγάνδα που διακινείται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, τη διοίκηση Μπάιντεν και την ίδια τη σέχτα του κλίματος, είναι καλό να βλέπουμε ότι πολλοί Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη πειστεί για τα ψέματα που το περιβάλλουν. Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Rasmussen διαπίστωσε ότι το 60% των “πιθανών ψηφοφόρων” συμφωνεί με τη δήλωση: “Η κλιματική αλλαγή έχει γίνει μια θρησκεία που “στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με το κλίμα” και στην πραγματικότητα έχει να κάνει με την εξουσία και τον έλεγχο”.

Το 47% των ερωτηθέντων “συμφωνεί απόλυτα” με τη δήλωση αυτή. Ακόμη και το 45% των Δημοκρατικών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση συμφώνησαν με τη δήλωση. Ταυτόχρονα, το 35 τοις εκατό των ερωτηθέντων διαφώνησε με τη δήλωση, με το 25 τοις εκατό εξ αυτών να διαφωνεί έντονα. Μόνο το τέσσερα τοις εκατό ήταν αβέβαιοι, γεγονός που σηματοδοτεί ότι η συνεχής τυμπανοκρουσία της προπαγάνδας για την κλιματική κρίση δεν έχει μεγάλο αποτέλεσμα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Η δημοσκόπηση ρώτησε επίσης για το χειρισμό του θέματος της κλιματικής αλλαγής από τον Μπάιντεν. Οι ερωτηθέντες από την Rasmussen φάνηκαν διχασμένοι, με το 46% να αξιολογεί τον χειρισμό του Μπάιντεν ως εξαιρετικό (22%) ή καλό (24%). Το 50 τοις εκατό αξιολόγησε τον χειρισμό του προέδρου ως κακό (38 τοις εκατό) ή δίκαιο (12 τοις εκατό). Και πάλι, μόνο τέσσερα τοις εκατό ήταν αναποφάσιστοι.

Μια τρίτη ερώτηση αναρωτιόταν αν η κλιματική αλλαγή βελτιώνεται ή χειροτερεύει. Το 40 τοις εκατό των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι “περίπου το ίδιο”, ενώ το 32 τοις εκατό πίστευε ότι χειροτερεύει και το 21 τοις εκατό πίστευε ότι βελτιώνεται. Το έξι τοις εκατό δεν ήταν σίγουροι για την ερώτηση.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης για την αλλαγή του κλίματος ως θρησκεία που λαμβάνει χώρα επί του παρόντος μπορεί να έχει να κάνει με το πρόσφατο βίντεο του υποψήφιου προέδρου του GOP Vivek Ramaswamy για το θέμα.

Μιλώντας για το ευρύτερο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ο Ramaswamy δεν μάσησε τα λόγια του: “Δεν έχει καμία σχέση με το κλίμα. Αν είχε, οι άνθρωποι που ζητούν από τις ΗΠΑ να σταματήσουν την παραγωγή [ορυκτών καυσίμων] εδώ θα έπρεπε να ανησυχούν πραγματικά αν η πετρελαιο-Κίνα αναλαμβάνει αυτά τα έργα, επειδή … η διαρροή μεθανίου … είναι ογδόντα φορές χειρότερη για την υπερθέρμανση του πλανήτη από ό,τι … μια μονάδα διοξειδίου του άνθρακα”.

“Η διαρροή μεθανίου είναι χειρότερη [στην Κίνα] από ό,τι εδώ, οπότε, αν πραγματικά νοιαζόσασταν, υποτίθεται, ακόμη και για το βασικό δόγμα της θρησκείας σας, του θεού σας, το κλίμα, θα νοιαζόσασταν για τη μετατόπιση αυτής της παραγωγής σε μέρη όπως η Κίνα, επειδή τα έργα εξακολουθούν να προχωρούν – αλλά δεν το κάνουν”, επισήμανε ο Ramaswamy.

“Αν πραγματικά νοιαζόσασταν τόσο πολύ για τις λεγόμενες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, θα ήσασταν υπέρμαχος της πυρηνικής ενέργειας”, δήλωσε ο Ramaswamy. “Και όμως, αυτό το κίνημα ESG … αποκλείει τις εταιρείες πυρηνικής ενέργειας από τα ταμεία ESG. Το κίνημα ESG είναι εχθρικό προς την πυρηνική ενέργεια. Το πρόβλημα με την πυρηνική ενέργεια για αυτό το κίνημα δεν είναι ότι είναι πολύ κακή, αλλά ότι μπορεί να είναι πολύ καλή στην επίλυση του δικού τους -κατά τη γνώμη μου- κυρίως κατασκευασμένου προβλήματος”, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία.

Ο Ramaswamy συνέχισε υποστηρίζοντας ότι το “E” στο ESG (περιβαλλοντικό) δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα δούρειο ίππο για το “S” (κοινωνικό).

“Αυτό που αφορά είναι η παγκόσμια ισότητα”, κατέληξε ο Ramaswamy. “Πρόκειται για το να κάνει τη Δύση και την Αμερική ειδικότερα να ξεπληρώσει τις αμαρτίες του παρελθόντος, για το γεγονός ότι πέτυχε το μεγαλείο και το εξαιρετικό της καθεστώς και την επιτυχία της”.

Ο Ramaswamy είναι ο τρίτος υποψήφιος του GOP που μπαίνει στην προεδρική κούρσα. Συμπληρώνει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι.

Είναι όμως η λατρεία του κλίματος πραγματικά μια “θρησκεία”; Έχει πολλά χαρακτηριστικά θρησκείας. Ο θεός της είναι σαφώς η Γη ή/και το κλίμα. Η ανθρωπότητα και το διοξείδιο του άνθρακα φαίνεται να τρέχουν στήθος με στήθος στην κούρσα για να γίνουν ο διάβολος της. Έχει προφήτες όπως ο Αλ Γκορ και ο Τζον Κέρι. Οι αρχιερείς της είναι οι λεγόμενοι επιστήμονες που συνεχίζουν να υποστηρίζουν την απόλυτη αλήθεια του δόγματός τους.

Έχει ακόμη και τα δικά της ιερά κείμενα, όπως οι κλιματικές εκθέσεις της IPCC του ΟΗΕ, γεμάτες με αποκαλυπτικές προειδοποιήσεις για το τέλος του κόσμου. Ίσως το 60 τοις εκατό που συμφωνεί ότι πρόκειται για θρησκεία στη δημοσκόπηση Rasmussen να έχει δίκιο.

theflagreport.com

Previous Article

Το νόημα της νίκης της Ορθοδοξίας κατά της Εικονομαχίας

Next Article

Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας υπέδειξε τις κραυγαλέες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των oρθοδόξων χριστιανών στην Ουκρανία