Λαύρα Κιέβου: Απαγορεύθηκε η είσοδος σε μαθητές και καθηγητές της Θεολογικής Σχολής

Share:

Η Διοίκηση του Εθνικού Αποθεματικού της Λαύρας θεωρεί τους μαθητές, τους δασκάλους και το προσωπικό των θεολογικών σχολών του Κιέβου ως «επισκέπτες» του μοναστηριού και τους απαγορεύει να βρίσκονται εκεί.

Η διοίκηση του Εθνικού Αποθεματικού “Kiiv-Pechersk Lavra” απαγόρευσε την πρόσβαση στο μοναστήρι σε μαθητές, δασκάλους και άλλους υπαλλήλους της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου . Αυτό αναφέρεται στην επιστολή του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Αποθεματικού Maksym Ostapenko, που απευθύνεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφοριών. Φωτοαντίγραφο της επιστολής δημοσίευσε το κανάλι Lavra live Telegram .

Ο Ostapenko γράφει ότι «λόγω της επανειλημμένης παρεμπόδισης των εργασιών της επιτροπής για τη σφράγιση των κτιρίων», το αποθεματικό, από τις 11 Αυγούστου 2023, με ειδική εντολή έκλεισε την περιοχή της Κάτω Λαύρας για τους επισκέπτες και επίσης «καθόρισε τη διαδικασία για πρόσβαση στο έδαφος της Κάτω Λαύρας μόνο για ιερείς, μοναχούς και συνοδούς» της μονής και την άφιξη/αναχώρηση των οχημάτων της».

Όπως αναφέρει η UOJ, ο πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας και Σεμιναρίου Κιέβου, Αρχιεπίσκοπος Σίλβεστρος, αντέκρουσε τις κατηγορίες του Υπουργείου Πολιτισμού ότι το μοναστήρι φέρεται να υπεκμίσθωσε παράνομα τα κτίρια της Λαύρας στο KDAiS.

Το 2023, 107 υποψήφιοι εισήλθαν στις Θεολογικές Σχολές του Κιέβου .

spzh.news

Previous Article

Πάνω από 3.000 προσκυνητές συμμετέχουν στη λιτανεία Κάμιανετς και Ποτσάεφ

Next Article

Κριτική της υπερβολικής οικονομίας του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως έναντι των σχισματικών, οι οποίοι συγκρότησαν την «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας»