Ο διχασμός των Ορθοδόξων στην Ουκρανία ήταν έργο των μυστικών υπηρεσιών

Share:

Σύμφωνα με τον Αρχιερέα Νικολάι Μπαλασόφ, η ΡΟΕ δεν βασίζεται σε πολιτικά όργανα, αλλά στον παράγοντα της πνευματικής και πολιτιστικής συγγένειας των σλαβικών λαών.

Ο πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ, αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του ΤΕΕΣ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε ότι ο διχασμός των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ουκρανία είναι έργο των μυστικών υπηρεσιών, αναφέρει το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ιερέα, «ο διχασμός μεταξύ των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ουκρανία, μεταξύ αυτών και των Ρώσων ομοθρήσκων τους, πραγματοποιήθηκε αναμφίβολα σύμφωνα με ένα έργο που υποστηρίζεται ενεργά από πολιτικούς κύκλους και μυστικές υπηρεσίες ορισμένων δυτικών κρατών».

Ωστόσο, τονίζει ο πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ, «στις παρούσες συνθήκες, η Εκκλησία συνεχίζει την ειρηνευτική και ενωτική διακονία της, διατηρεί την ενότητα του κοινού μας ανατολικού σλαβικού ορθόδοξου πολιτισμού, βασιζόμενη όχι σε πολιτικά όργανα, αλλά σε έναν πολύ πιο ισχυρό και διαρκή παράγοντα πνευματικής και πολιτισμικής συγγένειας».

spzh.news

Previous Article

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Σεραφείμ Σαρώφ στην Ι.Μ. Ντιβέγιεβο

Next Article

Ηγέτες του ουκρανικού σχίσματος μαριονέτες μεγάλων πολιτικών παραγόντων