Τα ευτράπελα της σχισματικής Εκκλησίας της Ουκρανίας

Share:

Στις 5 Ιανουαρίου 2020, ο επικεφαλής του «Πατριαρχείου Κιέβου» Φιλάρετος Ντενισένκο χειροτόνησε τον όγδοο “επίσκοπο” της θρησκευτικής του δομής, αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος του Πατριαρχείου Κιέβου.

Στο συλλείτουργο που έγινε παρουσία όλων των επισκόπων του “Πατριαρχείου του Κιέβου, οι οποίοι ακολουθούν τον Φιλάρετο μετά την αποχώρησή του από την «Εκκλησία» του Επιφανίου, χειροτόνησε τον Νίκωνα Γκράμπλουκ σε επίσκοπο και του έδωσε τον τίτλο Οδησσού και Βαλτικής.

Ο σχισματικός Κιέβου Επιφάνιος εξέδωσε όμως ανακοίνωση σχετικά με τις αντικανονικές ενέργειες του Επιτίμου Πατριάρχη κ. Φιλαρέτου και του περιβάλλοντός του. Στην ανακοίνωση αναφέρει: ” Ως εκ τούτου, κάθε πρόσωπο που παρανόμως έχει ανακηρυχθεί «επίσκοπος» από τον Επίτιμο Πατριάρχη κ. Φιλάρετο, και, ειδικά, το οποίο έχει «διορισθεί» σε μια έδρα όπου ήδη υπάρχει ένας νόμιμος Επίσκοπος – δεν είναι επίσκοπος.”

Ταυτόχρονα ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και υπεύθυνος της καταστάσεως αυτής σε συνέντευξή του στην Σερβικό ηλεκτρονικό Πρακτορείο Kurir.rs αναφέρει: “Οι Ρώσοι αποκαλούν αδίκως, τον Φιλάρετο Ντενισένκο αυτοανακηρυγμένο Μητροπολίτη, στην πραγματικότητα είναι ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός και σεβαστός”.

“Ο Μητροπολίτης Φιλάρετος, τον οποίο οι Ρώσοι αποκαλούν αυτοανακηρυγμένο μητροπολίτη, είναι ένας άνθρωπος τον οποίο ο λαός σέβεται και αγαπά πολύ, και έπειτα είχε έναν τεράστιο αριθμό ενοριών. Η Ρωσική πλευρά δεν έκανε τίποτα επί 30 χρόνια για να θεραπεύσει αυτή τη διάσπαση στην Ουκρανία “, τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρθολομαίο, ο Φιλάρετος καθαιρέθηκε μόνο και μόνο επειδή ζήτησε την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας του.

Πως εξηγείται λοιπόν ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός και σεβαστός ο οποίος έχει τεράστιο αριθμό ενοριών αρα είναι νόμιμος Μητροπολίτης   κατά το Φανάρι να χειροτονεί αντικανονικώς επισκόπους και κληρικούς κατά τον Επιφάνιο;

Previous Article

I. ΜΟΝΕΣ, ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ ΕΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ

Next Article

Δρυμάδες: Την ημέρα των Αγίων Θεοφανίων ο δήμος Χιμάρας αυθαίρετα ξήλωσε την σκεπή του Αγίου Σπυρίδωνα

Διαβάστε ακόμα